Zasebnost in piškotki

Varovanje osebnih podatkov 

Podjetje Maksimiljana Hofbauer s.p. se zavezuje, da bo varovalo osebne podatke uporabnikov. Osebne podatke bo pojetje uporabilo izključno za lastne potrebe (izpolnitev naročila, pošiljanje računov, promocij ...).

Osebni podatki v nobenem primeru in pod nobenim pogojem ne bodo predani tretji osebi.

 
O piškotkih 

Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi bila lažja za uporabo in da naše vsebine prikrojimo še bolj po vaši meri. 
Namen tega vodnika je, da kar se da jasno razloži, kaj so piškotki, namen piškotkov, ki njihovo uporabo.

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna datoteka, ki shrani odločitve in ostale osebne nastavitve, ter druge podatke. Prenese se preko brskalnika med obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, brskalnik prevzame vrednost piškotka, če ta obstaja in je veljaven. S tem se uporabi vsebina, ki je bila vnesena v piškotek pri prejšnjem obisku strani. To omogoča spletnim mestom , da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino. 

Prednosti piškotkov

Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti nadvse uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, prijavne podatke na spletni strani, ki jih naslednjič ne potrebujete znova vnašati. 

Upravljanje in brisanje piškotkov

če želite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke, vključno z blokiranjem ali izbrisom piškotkov, lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Vse o piškotkih lahko najdete na spletni strani: http://www.aboutcookies.org/ (v angleškem jeziku) ali na strani: https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie (v angleškem jeziku)